Campanii Salvați Copiii

SigmaNET susţine programul "Fiecare Copil Contează"

Începând cu 1 iunie, SigmaNET se alătură organizaţiei Salvaţi Copiii pentru susţinerea programului "Fiecare Copil Contează", program naţional de reducere a mortalităţii infantile dezvoltat în parteneriat cu compania farmaceutică GlaxoSmithKline România (GSK) şi cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.
Deşi rata mortalităţii infantile din România a scăzut semnificativ în perioada 1990-2010, România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată de 9.8 la 1000 de copii născuţi vii, în 2010 (conform Institutului Naţional de Statistică).
Parte a campaniei mondiale Every One, proiectul iniţiat de Salvaţi Copiii România îşi propune diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a numărului de decese în rândul copiilor cu vârsta mai mică de cinci ani, în perioada 2010 - 2015.

Prin acest parteneriat toţi clienţii SigmaNET, dar şi fanii paginii de Facebook au ocazia să contribuie la susţinerea programului "Fiecare Copil Contează" prin fiecare COMANDĂ efectuată pe site-ul www.sigmanet.ro sau prin fiecare LIKE dat paginii de Facebook.

Mai exact, în perioada 01.06 - 30.06.2012, pentru fiecare comandă efectuată pe site-ulwww.sigmanet.ro, SigmaNET va dona 1 LEU, iar pentru fiecare LIKE la pagina de Facebook, se vor dona câte 0.50 LEI* către programul Fiecare Copil Contează.

Anul acesta, Salvaţi Copiii România extinde programul "Fiecare Copil Contează" în alte 5 judeţe din România, unde rata mortalităţii infantile înregistrează valori ridicate: Botoşani 13,4%, Suceava 11,2%, Iaşi 9,8%, Vaslui 13,2% şi Neamţ 10%, comunităţi în care echipele programului vor lucra direct cu femeile gravide şi cu copiii cu vârsta între 0 şi 5 ani, pentru îmbunătăţirea controlului sarcinii şi ameliorarea stării de nutriţie şi sănătate.
Beneficiarii programului desfăşurat anul acesta vor fi: 1000 de copii sub 5 ani, mame şi gravide şi 2500 de adolescenţi şi părinţi. Programele de educare şi informare vor fi susţinute de 20 de cadre medicale şi lucrători în domeniul asistenţei sociale (doctori de familie, asistenţi medicali şi mediatori sanitari) şi 50 de voluntari.

* în limita a 10.000 Lei


Campania Globala pentru Educație – GCE

Incepand cu anul 2001, Organizatia Salvati Copiii coordoneaza anual, la nivel national, actiunile din cadrul Campaniei Globale pentru Educatie - evenimentderulat la nivel mondial sub egida Global Campaign for Eucation - o coalitie din care fac parte asociatii de caritate, sindicate si grupuri de cetateni din Intreaga lume.

Campania Globala pentru Educatie urmareste, pe plan international, Indeplinirea Obiectivelor Educației pentru toți (Education for All- EFA) stabilite la Dakar, In anul 2000 de 180 de tari ale lumii, Intre care si Romania.
Cele 6 obiective EFA sunt:

(1) extinderea educatiei prescolare;
(2) asigurarea Invatamantului obligatoriu gratuit pentru toti copiii;
(3) promovarea educatiei continue si a Invatarii abilitatilor de viata pentru tineri si adulti;
(4) cresterea ratei de alfabetizare a adultilor cu 50% la nivel global;
(5) atingerea paritatii de gen pana In 2005;
(6) cresterea calitatii in educatie.
In fiecare an, Campania propune opiniei publice o tema de interes pentru educatie.


Editia 2011
La nivel international, Campania isi propune sa atraga atentia opiniei publice asupra importantei accesului la educatie al femeilor si fetelor, lansand un apel catre toate statele sa aloce resursele necesare, sa ia masurile oportune si sa dea dovada de sprijin activ astfel incat femeile si fetele sa aiba sanse egale in domeniul educatiei.
La nivel national, Organizatia Salvari Copiii si partenerii sai intentioneaza ca, in cadrul campaniei din acest an, sa puna accentul pe consecintele neparticiparii la educatie a femeilor si fetelor, abordand legatura dintre aceasta neparticipare si fenomene cum ar fi traficul de persoane, egalitatea de sanse pe piata muncii, mortalitatea si morbiditatea infanrila, abandonul copiilor in maternitari si spitale etc.

Invitatie de participare pentru scoli
Talon de Inscriere a scolilor la GCE 2011

Pentru mai multe informatii despre Campania Globala pentru Educatie accesati adresa
http://salvaticopiii.ro/?id2=000200030001 
 


 


 


Campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit

Campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit s-a încheiat. Rămâneţi susţinătorii copiilor care au nevoie de sprijin, prin programele Salvaţi Copiii România.

 

Mulţumim tuturor celor care au luat decizia de a se implica şi de a susţine activ programele sociale, redirecţionând 2% din impozitul pe venit către programul de sprijinire a saloanelor de nou-născuţi în a acorda asistenţă medicală adecvată copiilor născuţi prematur. Sub sloganul "Transforma 2% din impozitul pe venit în 100% viaţa pentru copii!", Salvaţi Copiii România a derulat o campanie publică amplă, fondurile astfel colectate urmând a fi direcţionate către maternităţi şi saloane de nou-născuţi prematur.

Campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit este parte a programului naţional de reducere a mortalităţii infantile "Fiecare copil contează!", implementat de Salvaţi Copiii din anul 2010.
În anul 2010, în cadrul campaniei 2%, Salvaţi Copiii a reuşit să strângă, prin generozitatea dumneavoastră şi a celorlalţi contribuabili, suma de 165.382 Euro, bani care au fost utilizaţi pentru a sprijini educaţional şi social 583 copii: 106 copii din Petrila, 50 copii din Cluj Napoca, 132 copii din Constantă, 109 copii din Iaşi şi 186 copii din Bucureşti. 263 dintre ei au avut asigurate o masă zilnică, rechizite, îmbrăcăminte şi personal calificat care să le ofere educaţie de calitate: 78 copii au fost reintegraţi în şcoli, prin programul A Doua Şansă, iar 185 de copii au frecventat cursuri de tipul Scoala după Şcoală. Alţi 320 de copii au fost sprijiniţi cu rechizite, au participat la activităţi de consiliere şi informare, precum şi în tabere de vară.

În numele tuturor copiilor care luptă pentru viaţa lor, vă mulţumim!

Pagina 1/1
Proiect CCP
Parinti competenti, copii sanatosi.
Dezvoltare de servicii de parenting
in Romania
Doneaza pentru CCP
 
 
Abonare Newsletter
ABONEAZA-TE!
Forum CCP
Afla raspuns la problemele tale. Un specialist CCP sau membrii comunitatii CCP iti vor raspunde intr-una din sectiunile special create.
Copyright 2018 Organizatia Salvati Copiii Romania

Continutul acestui site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Mecanismului Financiar SEE.
Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.

Pentru informatii oficiale despre Mecanismul financiar SEE si Programul Norvegian de Cooperare, accesati: http://www.eeagrants.org